5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálFelmondott a pécsi zoo igazgatója

Felmondott a pécsi zoo igazgatója

Siptár Dávid két hete nyújtotta be felmondását, december 3-áig maradhat a pécsi állatkert élén – tudta meg a SzabadPécs.

Az igazgató a SzabadPécsnek is megerősítette a hírt, mint mondta, több oka volt a döntésének, melyekről azonban nem akart beszélni, mivel alapvetően személyes okokról van szó.

Annyit közölt még, hogy két hete személyesen jelezte felmondási szándékát a városházán, december 3-áig marad a zoo vezetője.

A lap értesüléseivel kapcsolatban, miszerint meneszteni akarta volna őt az új városvezetés, azt mondta, hogy ő nem tud ilyesmiről, „nem kapott ilyen jellegű információt, nem ezért adta be a felmondását”.

Siptár Dávid azt is elmondta a SzabadPécsnek, a koronavírus-járvány miatt nehéz éve volt az állatkertnek, de mostanra rendbe hozták a gazdálkodást, nincs hitelük, nincs tartozásuk, nincs csődközeli helyzetben a zoo.

Sőt most legalább olyan jól állnak gazdaságilag, mint tavaly ilyenkor, amikor rekordbevételt értek el, bár ehhez egy komoly, 40 milliós megtakarítás, költségcsökkentés is kellett – olvasható a cikkben.

Az önkormányzat pályázaton választhatja ki utódját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő