13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaFeloszlatta magát Harkány képviselő-testülete

Feloszlatta magát Harkány képviselő-testülete

Feloszlatta magát Harkány képviselő-testülete a pénteki ülésén – tájékoztatta a baranyai fürdőváros független polgármestere az MTI-t.

Imri Sándor elmondta, a képviselők rendkívüli testületi ülésen döntöttek a testület feloszlatásáról. A városban időközi önkormányzati választást kell tartani.     A jegyző és a polgármester azért hívott össze péntek reggelre rendkívüli ülést, hogy több más napirendi pont tárgyalása mellett új fürdőigazgatót jelöljenek ki a Harkányi Gyógyfürdő élére. A polgármester választottja Farkas Tibor, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közelmúltban felmentett vezetője volt, de őt a képviselő-testület többsége nem támogatta. Emellett a képviselők nem szavazták meg a többi, egyebek között az iskola állami üzemeltetéséről szóló előterjesztést sem.

Ezután Horváth Tamás, a város fideszes alpolgármestere a képviselők nevében bizalmatlansági indítványt nyújtott be Imri Sándor ellen. A polgármester nem mondott le tisztségéről, ezért a testület 5-1 arányban saját feloszlatásáról döntött.

A bizalmatlansági indítványt a harkanyihirek.hu teljes terjedelmében tette közzé. Az öt képviselő által jegyzett iratban a testület tagjai úgy nyilatkoztak, hogy „a közösség első embere ideológiailag és politikailag is más irányba akarja vinni a várost, mint amire a választóik felhatalmazták”. Értékelésük szerint a polgármester „kétéves tevékenységével bizonytalanságot kelt gazdasági és pénzügyi körökben, valamint bizalmatlanságot a közösség életében”.

Imri Sándor az MTI megkeresésére azt mondta, munkáját meglátása szerint jól végezte, megválasztása óta folyamatosan a város érdekeit védte. A történteket kapcsolatban röviden annyit mondott: „úgy gondolom, bizonyos érdekköröknek gátja vagyok”.

Az időközi választást 30 napon belül ki kell kitűzni, három hónapon belüli időre.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő