11 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapCsemegeFidesz: Gyurcsány embere a pécsi balliberális polgármesterjelölt

Fidesz: Gyurcsány embere a pécsi balliberális polgármesterjelölt

A pécsi Fidesz szerint Gyurcsány embere az az álfüggetlen jelölt, aki mögött egy „káosz-együttműködés” van – írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint az pécsi összellenzéki polgármesterjelölt egy erdőpusztító balliberális pénzember, ellene pedig a Fideszen kívül az az LMP is önálló jelöltet indít, akit a DK tulajdonképpen elpusztításra ítélt.

Ahogy írják, abszurd, hogy a DK, ami magát újabban a zöld ügyek és a fenntartható fejlődés bajnokának kiáltotta ki, Pécsen egy környezet- és természetpusztítót pártol. Ez természetesen a helyi természetvédő civilek számára is teljességgel elfogadhatatlan.

Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője szerint éppen az az ember az ellenzéki jelölt, aki ellen évekkel korábban a környezetvédők küzdöttek.

– Péterffy Attila 2008 és 2015 között a francia tulajdonban lévő Pannon Power Zrt. vezérigazgatója volt, ez idő alatt harmincmillió tonna fát égettek el a hőerőmű kohójában azért, hogy villamos energiát és hőenergiát állítsanak elő. A tarvágások nyomai pedig a mai napig látszanak Pécs környékén – tette hozzá Vicze Csilla, aki szerint óriási ellentmondás van a között, amit mondanak, és amit valójában képviselnek a balliberális pártok a zöld ügyekben.

Péterffy Attila összellenzéki polgármesterjelöltté avatása a Fidesz és a civilek mellett az anyapártjához képest még mindig zöld értékeket képviselő helyi LMP számára is elfogadhatatlan lett, a szervezet ezért, illetve a DK direkt zöldpárt-ellenessége miatt is végül kilépett az ellenzéki összefogásból. Az LMP az összes pécsi önkormányzati képviselői körzetben önálló jelölteket indít, és önálló polgármesterjelölt indítását is tervezi.

A helyi LMP-s Angyal Károly szerint egyértelműen a DK felelős az ellenzéki összefogás kudarcáért. Eleve nem is akartak a zöldpárttal megegyezni, ez országos stratégia volt Gyurcsányék részéről.

A Magyar Hírlapnak Őri László alpolgármester, a helyi Fidesz-szervezet alelnöke elmondta, az erdőpusztítások mellett azért is elfogadhatatlan Péterffy Attila, mert a személye annak a jelképe, hogy a pécsi balliberális ellenzéki összefogás egy gátlástalan és csak a hatalomra éhes koalíció. Pécsen az ellenzék egy balliberális káoszösszefogást hozott létre a szavazók megtévesztésére.

– A Fidesz és az Összefogás Pécsért Egyesület által is támogatott független polgármesterjelölt, Vári Attila személye viszont garancia a város felelős irányítására és egyben a Pécset tönkre tevő balliberálisok visszatérésének megakadályozására – mondta a lapnak Pécs fideszes alpolgármestere.

A teljes cikk ERRE A LINKRE KATTINTVA olvasható.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő