GALÉRIA: boldog sikolyoktól volt hangos a főtér, kihirdették a felvételi ponthatárokat

Hirdetés

Július 26-án hatalmas bulit csaptak Pécs főterén, sok százan gyűltek össze, hogy együtt izguljanak: kiderültek ugyanis a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Ahogy megszokhattuk, ezúttal is rengetegen jelentkeztek a Pécsi Tudományegyetemre (PTE). 

Az esemény 17.30-tól indult, játékokkal és hasznos információkkal szolgáló standokkal várták a felvételizőket, az este sztárfellépői ezúttal Korda György és Balázs Klári voltak – rájuk nyilván nem csak a leendő egyetemisták, de a város apraja-nagyja kíváncsi volt, rengeteg ember gyűlt össze a koncertre a Széchenyi téren. Mutatunk néhány telefonnal készült felvételt a buliról.

Természetesen – nem is egyszer – felcsendült a duó valószínűleg legnépszerűbb száma:

A sztárvendégek után helyiek vették át a stafétát, a PTE Brass Band fellépése következett. Ekkor már tetőfokára hágott a hangulat, jöhetett DJ Kau és a visszaszámlálás, majd máris érkeztek a kivetítőre a ponthatárok, a telefonokra pedig az SMS-ek. Az egybegyűltek nagy százaléka örömkönnyek és sikolyok közepette fogadta a hírt, miszerint felvették az áhított intézménybe.

Sajnos persze csalódott arcokat is lehetett látni, nekik szerkesztőségünk ez úton is üzeni: kitartás, legközelebb sikerül!

A résztvevőket az este folyamán köszöntötte Miseta Attila, a PTE rektora. Tőle megtudta a közönség a remek hírt, mi szerint a pécsi karokra a tavalyi évhez képest néhány száz fővel többen jelentkeztek. A tömeghez következőként szólt Zag Gábor alpolgármester, aki rövid beszédében hangsúlyozta: bárhová is nyernek felvételt a fiatalok, Pécs mindig visszavárja őket. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) elnöke, Koczka Viktor is köszöntötte a jelenlévőket.

A hivatalos ponthatárokat ide kattintva lehet megtekinteni.

Gratulálunk mindenkinek, akinek sikerült a felvételi!

Másnap, július 27-én Péterffy Attila is gratulált a fiataloknak Facebook-oldalán. A polgármester a következőket írta:

„Kedves leendő egyetemista

Ha szerda este Pécs főterén, a Széchenyi téren voltál, akkor tippem szerint három lehetőség van.

  • Az egyik, hogy pécsi vagy, és egyetemre is ide fogsz járni. A helyzet egyszerű, csak itthon kell maradnod.
  • A másik, hogy pécsi vagy, de máshová jelentkeztél. Ebben az esetben szeretettel várunk vissza, ha lediplomáztál.
  • A harmadik lehetőség, hogy még nem itt élsz, de pécsi képzésre jelentkeztél, és itt vártad az eredményt. Ha ez a helyzet, akkor légy üdvözölve gyönyörű városunkban.

Ami viszont minden fenti eshetőségre igaz: Pécs vár és visszavár mindenkit!”

https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/pfbid02jJpFMTTCGAxxXEWcbqoAhjkAfTVe8Tyz4o8rQazaLUZS2BXf2cef3oXudUEAm1kxl?__cft__[0]=AZVc4AnxKrA7quqqoOPD1C3Jjfcu9lvCvfkHmncGX18rALf-zR7nqcVe17oZp3pmnfhLhc3RYy97Ek3oHU64-BoI6R0cJIjEwFWqv4rQIUPo-Jdj2pYU4k9uZS77ewMWTtFYCDD9D2j31IPWB6w7ZAyON28JpCJNHxTdvyGWNQONCMl9xEFgdIsW_H1eK23Xj8U&__tn__=%2CO%2CP-R

Néhány hangulatkép: 

Hirdetés