23 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapAbszolút PécsGyógyítja a rákot?

Gyógyítja a rákot?

Nem dicsekedni való tény, hogy a daganatos betegségek Európa országai közül nálunk szedik a legtöbb áldozatot. Ezért sem hangsúlyozható eléggé a megelőzés fontossága, s az új, bizonyítottan hatásos készítmények megjelenése. Egy pécsi találmánnyal kapcsolatos klinikai vizsgálat eredménye most új reményt adhat a betegeknek.

Kulcsár Gyula biokémikus tizenéves korában elhatározta: kutató lesz. Két téma érdekelte különösen: az öregedés és a rák elleni küzdelem. 1987-ben az utóbbi mellett döntött.

– Az volt a hipotézisem, hogy nem csak az immunrendszer véd a daganatok ellen – meséli. – Feltűnt ugyanis, hogy az AIDS-esek körében, az erősen leromlott immunrendszer dacára nem jelentkezik nagyobb arányban rákos megbetegedés sokféle daganat esetében. Feltételeztem tehát, hogy létezik egy természetes tumorellenes védelmi mechanizmus. Sok-sok kísérlet eredményeként ezt sikerült is bebizonyítanom.

– Mi a folyamat lényege?

– A ráksejtek egy fontos tulajdonságukban, a táplálkozásukban eltérnek az egészségesektől: míg ezek a keringésünkben lévő molekulákból szigorúan csak annyit vesznek föl, amennyire szükségük van, addig a tumorsejtek ebben nem ismernek határt. Feltételeztem, hogy azon molekulák között, amelyeket a beteg sejtek fölvesznek, lehetnek olyanok is, melyek egy védelmi rendszer részei, és el tudják pusztítani a ráksejteket. Annál is inkább, mert szervezetünk egyes molekulái többféle szerepet is betölthetnek. 89 alkotóelemet vizsgáltam meg, közülük 16 bizonyult hatásosnak, vagyis ezekről derült ki, hogy egymás hatását fokozva, s bejutván a tumorsejtekbe, képesek azokat megsemmisíteni.

Ez a csodaszer?

Akkor van baj, ha több beteg sejt keletkezik, mint amennyit e természetes védelmi rendszer le tud győzni. Kulcsár doktor készítménye, az aktív ráksejtpusztító keverék az említett 16 hatóanyag kombinációja, zömében aminosavakból és vitaminokból áll, vagyis a szervezetben egyébként is jelenlévő, természetes anyagokból. Épp ennek köszönhetően semmiféle káros mellékhatása nincs, miközben eredményesen veszi föl a harcot a tumorsejtek ellen.

Az elmúlt másfél évtizedben sokan nyerték vissza egészségüket, s javították életminőségüket a felfedezés nyomán kifejlesztett tabletta révén, most pedig a nagy dózisú italportól remélhetnek gyógyulást a betegek. Egy uniós támogatással megvalósított klinikai vizsgálat ugyanis egyértelműen igazolta a magyar készítmény biztonságosságát és hatásosságát.

– Daganatos betegségben szenvedők és egészségesek fogyasztottak egy hónapon át napi száz tabletta hatóanyag-tartalmával megegyező mennyiségű italport – avat a részletekbe a kutató. – Az utóbbiak semmiféle mellékhatásról nem számoltak be, a betegek, akik a hagyományos kezelés mellett szedték a szert, szignifikáns javulást tapasztaltak: jobb lett a közérzetük, csökkent a fájdalmuk, javultak a laboreredményeik, enyhültek a kemoterápia kellemetlen velejárói.

Komoly szakmai presztízst jelent, hogy Európa egyik legrangosabb tudományos folyóirata, az International Journal of Cancer az elmúlt hetekben beszámolt a pécsi biokémikus nevéhez fűződő kutatási programról, s annak legújabb eredményeiről. E nemzetközi figyelem fontos állomás lehet a gyógyszerré minősítés hosszadalmas és rögös útján. Vannak, akik Nobel-díj esélyesnek tartják a felfedezést. Az Országos Szabadalmi Hivatal mindenesetre Albert Einsteinnel, Puskás Tivadarral, Szilárd Leóval és Szent-Györgyi Alberttel egy társaságban említi Kulcsár Gyulát.

FRISSÍTVE 2012.11.13.

Feltettük az Önök kérdéseit! Itt az újabb cikk.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő