Hála a támogatóknak, a vörös pandák hamarosan birtokba vehetik pécsi luxuslakosztályukat

Hirdetés

Nagymértékű összefogásnak köszönhető, hogy teljesült az idén 60 éves pécsi állatkert dolgozóinak álma: a héten mutatják be Pécsett a két vörös pandát, amik az Európai Fajmegmentő Tenyészprogram (EEP – European Endangered Species Program) részeként költöznek ide Franciaországból. 

Még a nyáron hirdetett adománygyűjtő kampányt a pécsi zoo, hogy a hatodik X méltó megünneplésének érdekében új kedvencekkel – nevezetesen két cuki vörös pandával – örvendeztethessék meg látogatóikat. 59 támogató adott össze közel két és félmillió forintot az ikerállatok új lakóhelyének kialakítására. Ebből a zoo ügyvezetője, Siptár Dávid szerint 1,1 milliót magánszemélyek, a fennmaradó összeget pedig cégek utalták át az intézmény javára.

– Az adományoknak köszönhetően teljes mértékben a támogatók finanszírozzák, hogy csatlakozhattunk a vörös panda EEP-hez. Ez azt jelenti, hogy az összegből ide tudtuk szállítani az egyedeket, ki tudtuk alakítani a számukra megfelelő élőhelyet, meg tudtuk oldani az állatok környezetgazdagítását, hűtő- és fűtőmatracot kaphatnak játékok és etetődoboz mellett, sőt a következő egy évben ki tudjuk fizetni a vörös pandák magasszintű takarmányozását és ellátását is. A bejött 2 millió 450 ezer forint mindezt 100 százalékban lefedi – így a zoo vezetője.

Az aranyos kis emlősök még ideiglenes lakóhelyükön várják a költözést szuper kifutójukba

A gyakorlatilag újjáépült, 2016-ban átadott pécsi állatkert generálkivitelezésében résztvevő B Build & Trade Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: „a sokéves együttműködés során érzelmi kötődés alakult ki bennük az állatkert lakói és munkatársai iránt is”. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most kiemelt támogatóként ők is részt vettek a támogatói akcióban: a nemsokára Pécsre érkező vörös pandák lakóhelyének kialakítását segítették ingyenesen.

– Apukaként leginkább a gyerekeknek szerzett élmény, öröm motivál. Emellett a várossal való együttműködésünk is nagyon jó évek óta, ezért is gondoltuk, hogy adományként felajánljuk ezt a kivitelezést az állatkert részére – mondta el lapunknak Benik Balázs ügyvezető.

A vörös pandákat akár már a mostani hétvégén is megtekinthetik a látogatók, addig is lássuk mini-galériánkat, kedvcsinálóként:

Nemrég egyébként egy rozsomáklány is érkezett – szintén a tenyészprogram keretében – Pécsre, erről ITT ÍRTUNK

Hirdetés