22 C
Pécs
hétfő, július 22, 2024
KezdőlapTOPHarmadszor jön a Pécsi Autósport és Családi Fesztivál!

Harmadszor jön a Pécsi Autósport és Családi Fesztivál!

Július 6-án, szombaton minden a benzingőzös hangulatról és a kerékcsikorgásról fog szólni a Lauber környékén.

Az elmúlt években kétszer tartották már meg Pécsett az Autósport és Családi Fesztiált. A pécsiek ezreit megmozgató esemény egy szlalomversenysorozat egyik állomása, a szervezők pedig a várossal és a PSN Zrt.-vel együttműködve bővítették ki úgy a programot, hogy azon a családok minden tagja jól érezhesse magát.

– Természetesen a szlalomverseny lesz az esemény gerince , már csak azért is, mert ez a versenytípus épp reneszánszát éli – mondta el a főszervező, Király Gábor. – EZ jól látszik az eddigi nevezésekből is, hiszen az ország minden szegletéből már több mint kilencven versenyző jelezte, hogy itt lesz. A szombat reggeli, helyszíni regisztrációkkal együtt legalább százan indulnak majd a viadalon.

Akárcsak a korábbi pécsi eseményeken, ezúttal is a Lauber Dezső Sportcsarnok előtti terület lesz a rendezvény fő helyszíne, a Veress Endre út a Megyei úttól egészen a Jégpálya előtti szakaszig lesz lezárva, itt tartják majd meg a szlalomversenyt. Tíz kategóriában állnak rajthoz a versenyzők, és szokás szerint a Lada-show ígérkezik a leglátványosabb elemnek.

Király Gábor, az esemény főszervezője

– A gyerekekre is gondolunk, hiszen lesz amjd légvár, kerékpáros ügyességi verseny, de old timer autókat is kiállítunk, nem lesz tehát hiány a látnivalóból – mondta Király. – Az eddigi tapasztalatok alapján idén is többezer vendégre számítunk. Lesznek büfék, és a Sportcsarnok mosdói is nyitva állnak majd a látogatók előtt. Felállítunk egy színpadiot is, ahol az autósport jeles képviselőivel fogunk nap közben beszélgetni.

Maga a program szombaton reggel 9-től indul, és várhatóan 17-18 óra között ér majd véget. Az érintett szakaszon az útlezárások 6-19 óra között lesznek érvényben, ami természetesen nem csak az autós forgalmat, de a buszok útvonalát is befolyásolja ebben az időszakban.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő