FOTÓK: végigsöpört Pécsen a szélvihar…

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársától megtudtuk: a csütörtöki erős széllökések nem kevés feladatot adtak a tűzoltóknak. Rengeteg volt a bejelentés. Sok helyen szakadtak le ágak és vezetékek, de akadt több olyan fatörzs is, melyet gyakorlatilag kettétört a vihar. A Széchenyi téren egy köztéri lámpa búráját is levitte a szél, sőt egy ablakot is kitört, de sajnos a Wass Albert utcában egy ház tetőszerkezetét is letépte például a légáramlás. 

hirdetés
Uránia Mozi

Frissítés 18.00:

A katasztrófavédelem hivatalos honlapja szerint a Baranya megyébe érkező hidegfront és viharos erejű széllökések miatt 43 beavatkozás során hárították el a veszélyt a tűzoltók. Mint írták, fakidőlésekhez, magasból lógó tárgyakhoz és megrongált tetőszerkezetekhez riasztották a lánglovagokat.

Pécsett, a Király utcában egy épület tűzfalát döntötte meg a szél, a tűzoltók a téglák és a törmelék eltávolításával stabilizálták a falat, megszüntetve ezzel a veszélyt.

A Wass Albert utcában egy három szintes családi ház lemeztetejét bontotta meg a szél, és az udvar felőli tetőszerkezetét letépte, valamint a kémény is ledőlt. A pécsi tűzoltók mentő- és drótkötelekkel erősítették meg a tetőszerkezetet megakadályozva annak további károsodását.

A Szendrey Júlia utcában a Baranya Megyei Kórház egyik épületére dőlt rá egy magas fa, amelyet a tűzoltók visszadaraboltak, megelőzve a további károkat.

Útra dőlt fák miatt kellett kivonulnia Biokom embereinek a Kénes útra, a Donátusi útra, a Demokrácia útra és a Lapisi útra. A Hunyadi út-Káptalan utca találkozásánál, az Aranyos-kútnál egy nagyobb nyírfa dőlt ki tövestől a szökőkútra, személyi sérülés szerencsére nem történt, itt egy pad és egy kuka rongálodott meg. Az egykori Domus Áruház mellett a parkban egy nagyobb hársfa fordult ki, és borult a járdára, a nyugati várfalsétány területén pedig szintén tövestől dőlt ki egy fa.

A viharos erejű széllökések ellenére, szerencsére személyi sérülést nem történt.

Korábban írtuk:

Galériánkban összeszedtünk néhány képet a viharkárokról:

Villanyoszlop dőlt ki Magyarürögben
Az Aranyos-kút mellett álló egyik nyírfát kidöntötte a szél
A Hattyú udvar kapuját is megrongálta a szélvihar
Egy fémlemez zuhant le a Dzsáminál
Háztetőt rombolt le a vihar a Wass Albert utcában
A Mandulás közelében fa dőlt az útra
Donátusban is kerülniük kellett az autóknak az egyik nagy kanyarban
A Király utca egy részét lezárták egy kitört ablak miatt
A zászlókat is meg kellett menteni, elvitte őket a szél
Ezt a táblát is a vihar rongálta meg

Önkénteseket is bevetettek:

Nektek is vannak fotóitok? Küldjétek el nekünk Facebook-hozzászólásban!