22 évre rács mögé kerül a férfi, aki brutálisan meggyilkolta saját kis unokahúgát

Súlyosbította a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki 2019-ben kiskorú unokatestvérét szexuális indíttatásból olyan súlyosan bántalmazta, hogy a kislány életét vesztette.

hirdetés
Uránia Mozi

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott enyhe fokú mentális retardációban, magatartászavarban szenved és a tinédzserkori drogfogyasztás miatt fokozódó személyiségzavar alakult ki nála. Több alkalommal kezelték pszichiátrián, de betegségei a kóros elmeállapot szintjét nem érik el, cselekményét beszámítási képessége teljes birtokában valósította meg.

A vádirat szerint a vádlott és a 2012-ben született sértett unokatestvérek voltak, a férfi szüleinek házában éltek. A két család között korábban nagyon szoros és jó kapcsolat volt.

Azonban 2019. március 8-án délután minden megváltozott: a férfi a kislányt egy, a házukhoz közeli patakhoz hívta és szexuális indíttatásból bántalmazni kezdte. A földre került gyermek fejét egy kővel többször nagy erővel megütötte, rendkívül súlyos koponya- és agysérüléseket szenvedett, életét nagy valószínűséggel az azonnali, szakszerű orvosi ellátás sem tudta volna megmenteni.

A férfi a még lélegző kislányt a patak vizébe húzta…

Halálának oka a fulladás okozta agybénulás volt a vádirat szerint.

A család észrevette, hogy nincs meg a kicsi, értesítették a rendőrséget, és rövid keresés után megtalálták a holttestét a patakban.

És itt még nincs vége: a vádlott 2017. november 21-én egy átmászott egy szomszédos ház kerítésén, berúgta az ajtót, bement, de észrevette, hogy van otthon valaki, majd elmenekült, nem lopott végül semmit. Az ajtó megrongálásával viszont több mint 180 ezer forint kárt okozott.

A Szekszárdi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és lopás vétségének kísérletében. Ezért
halmazati büntetésül 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a minősítő körülmények nagy számára tekintettel a vádlottal szemben kiszabott büntetést 21 év 11 hónap fegyházra súlyosbította. A vádlott elkövetéskori életkorára tekintettel a másodfokon kiszabott büntetésnél súlyosabb büntetést nem lehetett kiszabni.

Az ítélőtábla az ügyben a kiskorú sértett kegyeleti jogainak védelme érdekében zárt
tárgyalást tartott. Az ítélet jogerős – zárul a vádirat.