37-tel emelkedett a fertőzöttszám, 3 idős krónikus beteg halt meg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg – írja a kormányzati koronavírus-portál.

hirdetés
Uránia Mozi

Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma: a lap szerint idős krónikus betegek a legújabb áldozatok, cikkünk megjelenésekor azonban róluk részletek még nem szerepeltek az oldalon.

1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Ez a szám tegnap óta 78-cal lett nagyobb.

Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. Ez utóbbi szám tegnap óta 4-gyel csökkent.

Sem Baranyából, sem a Dél-Dunántúlról nem jelentettek új fertőzést tegnap óta.

Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44 százaléka , az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntöttek arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

hirdetés
Uránia Mozi