70 éves a pécsi könyvtár

A Csorba Győző Könyvtár a pécsi közművelődési könyvtár létrejöttének 70. évfordulója alkalmából ünnepséget és fogadást rendezett 2013. november 28-án, csütörtökön a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban. A jelenlévők először vehették kezükbe a Pécs Város Közművelődési Könyvtárától a Csorba Győző Könyvtárig (1943–2013) című kiadványt.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere köszöntőjében megemlékezett arról, hogy hetven éve, 1943. október 1-jén nyitotta meg kapuit Pécs Város Közművelődési Könyvtára, a Csorba Győző Könyvtár egyik jogelődje. Az évforduló, valamint az elmúlt évek változásai alkalmat adnak arra, hogy áttekintsük intézményünk múltját, meghatározzuk jelenét. A Pécs Város Közművelődési Könyvtárától a Csorba Győző Könyvtárig (1943–2013) című kiadvány is ezt a célt szolgálja.

csorba győző könyv4
Csorba Győző családja is jelen volt

A Csorba Győző Könyvtár két nagy múltú intézmény, a Csorba Győző Megyei Könyvtár és a Pécsi Városi Könyvtár integrációjának eredményeként jött létre.

csorba győző könyv3

Az ünnepi műsorban közreműködtek a siklósi Dolce Hegedűegyüttes, valamint Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház színművészei.

csorba győző könyv1
Nagy Csaba