A Fidesz és az ÖPE is elégedetlen a városfejlesztési stratégia állásával

Kővári János és Csizmadia Péter a mai sajtótájékoztatón

A Fidesz és az ÖPE-KDNP pécsi frakcióvezetői közös sajtótájékoztatót tartottak ma azt követően, hogy a városvezetés egyeztetésre hívta őket a készülőben lévő városfejlesztési stratégia kapcsán. Csizmadia Péter (Fidesz) és Kővári János (ÖPE-KDNP) egyaránt elégedetlenségét fejezte ki munka jelenlegi állása kapcsán.

hirdetés
Uránia Mozi

Mind a két politikus kiemelte, hogy a városvezetéssel folytatott egyeztetés után több maradt a kérdés, mint ahány válasz született. Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője szerint a városfejlesztési stratégiát már tavaly el kellett volna készíteni, ehhez képest azt tapasztalják, hogy jelenleg is csupán egy ötleteket tartalmazó vázlat van meg. A fideszes képviselő szerint szorít az idő, ugyanis tavasszal már elindulnak a fejlesztésekre igényelhető pályzati kiírások. Abbéli reményét is kifejezte Csizmadia, hogy pár héten belül elkészül a városvezetés a munkával.

Az ÖPE-KDNP frakció képviseletében Kővári János gyakorlatilag megismételte a kollégája által elmondottakat. A végén annyit még hozzátett, hogy a városbvezetés egy piros pontot azért megérdemel, mert végre „szóba álltak velük”.

A sajtótájékoztatót ITT követtük figyelemmel.