A héten jön a kánikula – de a záporok sem kerülnek el minket

Az előttünk álló héten igazi nyári meleg lesz, azonban az előrejelzések arra is figyelmeztetnek, hogy záporokra és zivatarokra is számítanunk kell.

Lassan ráfordulunk június végére, így nincs azon semmi meglepő, hogy az igazi nyár is megérkezik. A most következő héten ugyanis jócskán kijut majd a hőségből. A koponyeg.hu szerint a 32-33 fokos hőmérséklet többször is összejöhet vasárnapig, de más meteorológiai előrejelzések az ennél nagyobb forróságot sem zárják ki.

Egy hideg frontnak köszönhetően azonban a rekkenő hőséget többször is megtörheti majd a héten egy-egy zápor, vagy akár zivatar, szélre pedig az egész héten számíthatunk majd, így a legmelegebb napokat is valamivel könnyeb lesz kibírni.

Hétfőn lesz a legmelegebb Pécsett és környékén, 33 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála, hogy aztán kedden egészen 25 fokig zuhanjon vissza a legmagasabb hőmérséklet, megspékelve egy kis esővel. Utána a hőmérséklet fokozatosan ismét emelkedni fog, a hétvégére már újra verőfényes napsütésre és melegre számíthatunk.