ELKEZDŐDIK! Három napon keresztül irtják a szúnyogokat!

Nemsokára jöhet a megváltó repülőgép

Két napot kell csak már kibírni, hiszen a pécsi Polgármesteri Hivatal közlése szerint 14-én megkezdik a vérszívók gyérítését a városban. 

hirdetés

A korábbi hetek esős időjárása kedvező feltételeket biztosított a csípőszúnyogok szaporodásához, ezért ugrásszerűen megemelkedett a számuk városunk területén is. A Biokom Nonprofit Kft. a szükséges irtási munkát megrendelte, ami 3 100 hektáron, a város lakott és sűrűn látogatott részein (pl.: Malomvölgy, Tüskésrét, stb.) zajlik majd.

A Malomvölgyi-tó környékén és a Pécsi Központi Temetőben földi-kémiai kezelés történik június 14-én (pénteken) a 21–24 óra közötti időszakban, míg a város többi területén június 14-től június 16-ig (péntektől vasárnapig), minden nap 19.00 és 20.30 között légi permetezésre fog sor kerülni.

Amennyiben csapadékos, szeles időjárás lenne ezeken a napokon és a gyérítést el kell halasztani, akkor azt a rákövetkező első olyan napon fogják pótolni a kivitelezők, amikor az időjárás kedvező lesz.

Felhasználandó készítmények: Coratrin (földi-kémiai gyérítés), Deltasect 1,2 ULV (légi-kémiai gyérítés). A permetszerek kijuttatott formában kizárólag a rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják. Kérjük a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg.