A pécsi férfi nem regisztrált a vakcinára, de orvosától megtudta, hogy hivatalosan már rég beoltották

Közösségi oldalán számolt be róla a pécsi Peták Péter, mi szerint háziorvosa arról tájékoztatta, hogy január végén Budapesten megkapta a koronavírus elleni védőoltást. A csavar a történetben: a férfi nem regisztrált erre, kora és munkája nem jogosítja fel a „soron kívüli” oltásra a jelenlegi szabályok szerint, sőt nem is járt a nevezett hónapban a fővárosban. 

hirdetés
Uránia Mozi

Mint a 24.hu kiszúrta, Peták Péter a Facebookon azt írta, háziorvosa vette észre az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött adatok alapján, hogy a pécsi férfi január 31-én megkapta a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját a budapesti Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai klinikáján. Az oltási lap szerint február 21-én kellene megkapnia az ismétlő oltást.

A férfi a lapnak elmondta, nem járt Budapesten, nem kapott oltást, és azt sem tudja, kapott-e valaki esetleg a nevében. Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki arra vonatkozóan, hogy esetleg oltottként fogják nyilvántartani, noha nem kapta meg a vakcinát.

Mint írták, a férfi adatai többnyire pontosak voltak, például neve, születési adatai, valamint taj-száma, de komoly hibák is szerepeltek az orvosi dokumentumon. Peták Pétert nőként tüntették fel, valamint azt írták, hogy szociális ellátásban dolgozó személyként kapta meg a vakcinát, miközben a férfi nem ilyen területen dolgozik.