Adományokkal segítik a PTE munkáját a vírus ellen

Közleményben mondott köszönetet a dolgozók nevében is a Pécsi Tudományegyetem mindazoknak, akik a koronavírus okozta veszélyhelyzet alatt bármilyen adománnyal, felajánlással segítették a munkát.

hirdetés
Uránia Mozi

A Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumában nagy erőkkel zajlik a vírus kutatása. Magyarországon először itt sikerült a COVID-19 genomját feltérképezni. A felgyorsított kutatások azonban anyag- és forrásigényesek.

Létrehoztak egy Koronavírus Ellátó Központot a volt Megyei Kórházban, ami kifejezetten a lehetséges fertőzöttek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik.

Mindezen munkák peremfeltételeinek biztosítása is kiemelten fontos, így a kancellária munkatársai is a megszokottnál jóval több terhet vállalnak.

A Pécsi Tudományegyetem működését finanszírozza a magyar állam, ám a nem mindennapi körülményekre tekintettel az intézmény jó szívvel fogadja az adományokat. Anyagi segítséget a PTE Alapítvány számára utalt összegek jelenthetnek. Akár adójának 1%-a felajánlásával, akár gyorsabb pénzügyi utalással segíthet. Utóbbi kapcsán azt is meg lehet jelölni, hogy célzottan a koronavírus-ellátással kapcsolatos igények finanszírozásához használják fel. Maga az összeg akár egy, az otthoni munkavégzés vagy a korlátozott kijárás miatt elhalasztott kávé ára is lehet.

Tárgyi és szolgáltatás formájában felkínált adományokat is tud fogadni a PTE.

A Pécsi Tudományegyetem nem hagyhatja, és nem is hagyja cserben a régió polgárait.

További információ:
pte.hu/hu/covid/adomany vagy adomany.koronavirus@pte.hu
facebook.com/adomany.koronavirus.pte