Aquapark: jönnek a német befektetők

Áprilisban Pécsre látogatnak annak a német befektetési vállalatnak a képviselői, amellyel Páva Zsolt tavaly állapodott meg egy esetleges vizes létesítmény pécsi felépítéséről. A tárgyalásokon kiderülhet, pontosan mit és hova építenének a németek – mondta lapunknak Csizi Péter alpolgármester.

Mint ismert, tavaly kereste meg az önkormányzatot a német SAB AG azzal, hogy városunkban egy 5-6 milliárd forintos, élményfürdő funkciókkal kiegészített aquapark létesítését és üzemeltetését tervezi. Ezt követően Páva Zsolt, Pécs polgármestere és a cég igazgatótanácsának elnöke, Wolfram Wäscher szándéknyilatkozatot írtak alá. A város vállalta, hogy segíti majd a beruházást, az igényeknek megfelelően módosítja az építési szabályzatot, s elősegíti a szükséges terület megszerzését. Pénzbeli kötelezettségvállalást azonban nem jelentett mindez Pécs számára.

Csizi Péter alpolgármester lapunknak elmondta: a városvezetés a minap járt a cég főhadiszállásán, Münchenben, s abban állapodott meg a társaság képviselőivel, hogy Pécsen konkretizálják elképzeléseiket, fésülik össze céljaikat. Mint mondta, a fél évszázada alakult vállalat számos magánberuházást, önkormányzati és állami projektet bonyolított már le. Fő profiljuk uszodák, aquaparkok megépítésével kapcsolatos, s előszeretettel használnak geotermikus energiát létesítményeikben.

A pécsi lehetőségről az alpolgármester azt mondta: a vállalat bemutatta, hogy milyen módon tudna forrást biztosítani egy vagy több majdani pécsi beruházáshoz. Ezt követően legközelebb Pécsre érkeznek a cég képviselői és mérnökei, hogy felmérjék, milyen típusú létesítményt, s hol érdemes Pécsen építeni.

Csizi Péter szerint nyárig kiderül, hogy pontosan milyen területeken, s milyen formában tud együttműködni a német fél és a város; nem titkolt célja ugyanakkor Pécsnek, hogy a németek segítségével egy vizes komplexum is épüljön majd a városban. Hozzátette: igyekeznek bemutatni majd a befektetőnek, hogy a városban nincsenek élményfürdők, s a vizes sportolási lehetőségek is gyérek.

Korábban beszámoltunk róla: a környékbeli fürdők beszámolói szerint a vendégek fele érkezik a megyeszékhelyről, hogy egy rövid kocsikázás után a helyi létesítményben pihenje ki a hét fáradalmait, vagy töltse kellemesen szabadnapjait. Ilyetén módon komoly létjogosultsága lenne egy aquaparknak Pécsen.

Hirdetés

Comments are closed.