Az ellenzék szerint Orbán Viktor a szülőkre, tanárokra hárítja a felelősséget

Forrás: 24.hu

Az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP,  Párbeszéd) a mai rádiós interjúja kapcsán felszólítják a kormányfőt, vonja vissza az óvodák, iskolák hétfői nyitásáról szóló döntést – írja a 24.hu

hirdetés
Uránia Mozi

Szerintük ugyanis a kormány hétfőtől több százezer óvodást, alsó tagozatos diákot, szülőt és tanítót tesz ki a koronavírus harmadik, egyben legveszélyesebb hullámának úgy, hogy a frissen beoltott pedagógusoknál még nem alakult ki a teljes védettség, a betegek, kórházban ápoltak átlagéletkora csökken, egyre több fiatal kapja el a betegsége, és küzd súlyos tünetekkel. Mint írták: nagyobb az esélye a vírus terjedésének, a szülők is sokkal kitettebbek a fertőzésnek, mert sok esetben még nem kapták meg az oltást.

Felidézték, Maruzsa Zoltán államtitkár szerint az a megoldás, hogy az intézményvezetők engedélyezik a gyerekek távollétét, ha a szülők tartanak attól, hogy gyermekük hazaviszi a vírust. Az ellenzékiek szerint az azonban hazárdjáték, Orbán Viktor a tanárokra és a szülőkre hárítja a felelősséget.

A hat együttműködő ellenzéki párt ezek alapján felszólítja a kormányt, hogy ne játsszon több százezer magyar életével, vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői nyitásáról szóló döntését.

Kiemelt kép forrása: 24.hu