“Az LMP módosítaná a helyi adók új rendszerét!”

Sajtóközlemény:
“Az MSZP és a FIDESZ végeláthatatlannak tűnő marakodásba kezdett. Egymásra kenegetik a felelősséget a rekord méretű, sokmilliárdos pécsi adósság kialakulása, és folyamatos növekedése miatt. Újabban a városvezetők által kiosztott, illetve számukra kifizetett jutalmak százmillióiról is számháború indult a két régi párt között. A sajtóban a kelleténél kevesebb figyelmet kapott, hogy a pécsiek eközben a város jelenlegi vezetésétől brutális megszorító csomagot, drasztikus adóemelést kaptak.

hirdetés

Az LMP nem fogadja el, hogy a várost felváltva vezető pártok kudarca miatt ismét a pécsieknek akarják a számlát benyújtani. Nem fogadjuk el, hogy érdemi társadalmi egyeztetések nélkül kigondolt, több mint 2 milliárdos megszorítást erőltessenek a pécsiekre, a helyi adók igazságtalan megemelése formájában. Pécsi családok százai, ezrei kerülhetnek ezáltal lehetetlen helyzetbe. Az LMP ezért a helyi adókról szóló rendeletek módosítását fogja kezdeményezni a Közgyűlés novemberi rendes ülésén. A módosításokkal elsősorban a területi egyenlőtlenségek (pl. ingatlanárak eltérései) hatásait igyekszünk majd a rendeletben kompenzálni, illetve a nehéz anyagi helyzetben élők számára próbálunk érdemi kedvezményeket biztosítani.

A munkahelyteremtés érdekében pedig egy helyi foglalkoztatás-bővítést támogató alap létrehozására is javaslatot fogunk tenni, aminek segítségével a beszedett adó meghatározott részét kötelezően pécsi munkahelyteremtésre kellene fordítani. Számításaink szert ezzel évente több száz munkahelyet lehetne teremteni a pécsieknek.

Annak érdekében, hogy a módosító javaslatainkat ne söpörhesse le az asztalról a városházi fideszes többség, a lakosságtól kérünk támogatást. Pécsiek ezreinek aláírásával szeretnék nyomást gyakorolni a képviselőtestület tagjaira. Az aláírásgyűjtés részleteiről hamarosan sajtóközleményben és szórólapon értesítjük a lakosságot.”

Dr. Keresztes László Lóránt
Önkormányzati képviselő, LMP

Dr. Kóbor József
Önkormányzati képviselő, LMP

hirdetés

Hirdetés