Az ÖPE Tüskésrétre vinné a pécsi élményfürdőt

Az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, Kővári János tüskésréti sajtótájékoztatóján elmondta, örömmel nyugtázza, hogy kérésére a városháza elkészített egy új tervet az élményfürdő helyszínére.

hirdetés

– Azt legutóbb a múlt héten is jeleztük – mondta –, hogy a korábban tervezett Füzes dűlő helyszín több szempontból sem alkalmas, hiszen egyrészt magánterület, ezért a kivásárlása rendkívül megdrágítja a megvalósítást, másrészt a közeli szennyvízátemelő szaghatása kellemetlen lehet a strandolók számára, és nincs meleg víz sem.

– A Városháza, az ÖPE elnöke kérését meghallgatva új javaslattal állt elő, miszerint az élményfürdő a ma már népszerű tüskésréti Centrál Park részét képező, korábbi hadipark helyszínén valósulhatna meg, ha a közgyűlés is elfogadja, leghamarabb szeptemberi első ülésén – mondta Kővári János, derül ki az ÖPE által küldött sajtóanyagból.

Kővári János a helyszínmódosítást nemcsak a hely adottságai miatt kezdeményezte, hanem mert szerinte fontos, hogy a Modern Városok Program milliárdjait elsősorban olyan beruházásokra fordítsa a város, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz. És ha a Tüskésrétre kerülhet az élményfürdő, fele annyi pénzből megvalósítható lenne, mint a Füzes dűlőben, így mellette megvalósulhatna az elektromos buszok beszerzése is.

A Tüskésrét pedig a többi meglévő szabadidős elemmel, egy új ökoparkkal és az akvaparkkal a régió legnagyobb szabadidőközpontjává válhat.

– Pécs ezzel tehát duplán nyerhet – mondta.

hirdetés

Hirdetés