Balesete buktatta le a drogfutárt, aki 80 milliót érő kokaincsomaggal a hátán karambolozott Pécsen

„Nehéz volt a motoros csomagja”: a lefoglalt kokain feketepiaci értéke közel 80 millió forint, a nyomozás lezárult – írja a Police.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, 2020. május 23-án kora délután, Pécs határában, a 66-os úton balesetet szenvedett egy motoros. A férfit a mentők kórházba szállították, ahol a holmijának leltárba vétele során az egészségügyi személyzet két darab, tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt kábítószergyanús tömböt talált.

A rendőrök megvizsgálták a csomagot, a gyorsteszt kokainra pozitív jelzést adott. Emellett felmerült a gyanú, hogy a férfi drogozott is. T. Norbert gyódi tartózkodási helyén megtartott kutatás során a rendőrök további 98 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

Mivel a lefoglalt kábítószergyanús anyag meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) átvette a nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt, több mint 2 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyag kokainnak minősül, amelynek feketepiaci értéke több mint 80 millió forint.

A toxikológiai szakvélemény pedig alátámasztotta, hogy a férfi kokaint és amfetamint fogyasztott.

A KR NNI munkatársai azt is megállapították, hogy T. Norbert értékesítés céljából szállította a kokaint a balesete idején, ezért vele szemben a továbbiakban kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben a szükséges eljárási cselekményeket a nyomozók elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták a Baranya Megyei Főügyészségnek.

Hirdetés