Balközéptől a jobbközépig mindenre nyitottak – Pécsett is bemutatkozott a Pálinkás-párt

Dr. Pálinkás József

Bajáról is érkeztek érdeklődők az Új Világ Néppárt pénteki pécsi alakuló rendezvényére.

P. Horvát Tamás alapító tag, a pécsi önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke bevezetőjében elmondta, hogy a pártalapítást másfél éves előkészítő munka előzte meg. 

Alapító tag Pálinkás József új pártjában a Mindenki Pécsért képviselője

Dr. Pálinkás József akadémikus, a párt elnöke úgy látja, hogy a jelenlegi kormánypárt zsákutcába kormányozza az országot. Véleménye szerint az elmúlt évtizedek befektetései nem javították az ország versenyképességét, ezért a bérszínvonal sem tudott javulni. A rossz kormányzás oka a központi akarat, mely a választott képviselők véleményét sem veszi figyelembe. Éppen ezért az Új Világ Néppárt egy pragmatikus ajánlatot szeretne tenni a választóknak, remélve, hogy sokan csatlakoznak hozzájuk.

Dr. Pálinkás József és P. Horváth Tamás

A Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke önállóan gondolkodó képviselőkkel képzeli el a kormányzást, akik választói felhatalmazás birtokában, szakmai szempontok alapján hoznak meg döntéseket. Úgy véli, hogy pártja katalizátor szerepet tud betölteni az ellenzéken belül. Erre azért van szükség, mert tapasztalható egyfajta bizalmatlanság a jelenleg ellenzékben lévő pártok 2010-ig kormányon lévő csoportjával szemben. Az újabb pártokban, akik még nem voltak hatalmon, pedig még nem látható a kormányzáshoz szükséges erő. 

A párt vezetése szerint 2022-ben olyan átmenetnek kell történnie, mely fenntartja az ország működőképességét, de megváltoztatja a jelenlegi működési módot, ez pedig elképzelhetetlen az Új Világ Néppárt által képviselt szabadelvű-konzervatív értékrend, és a korábban megszerzett tapasztalatuk nélkül. 

Kérdésre válaszolva a párt elnöke elmondta, hogy a következő két évben a 15 százalékos eredmény elérést sem tartja lehetetlennek.

Szöveg és fotók: Rajnai Richárd

Hirdetés