Befejezik a vadgesztenyefák permetezését: mutatjuk az utolsó ütem menetrendjét

A Biokom Nonprofit Kft. 2020. július 15-én végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a vadgesztenye állomány, és egyes kiemelt helyszíneken lévő faegyedek növényvédelmi munkáinak befejező ütemét. A vegyszeres növényvédelmi munkákra a fehérvirágú vadgesztenyefák esetén a vadgesztenye aknázó moly első nemzedékének rajzása, az egyéb fák esetén esetén a levéltetvek felszaporodása és károsítása miatt van szükség.

hirdetés


A permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig.

A felhasznált permetszerek: Tazer 250 SC (gombaölő) TOPAS 10 EC (gombaölő) Mospilan 20 SG (rovarölő) Vektafid A (rovarölő) Csöpp Mix (lombtrágya) Decis Mega (rovarölő) Coragen 20 SC (rovarölő). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A Biokom a kezelendő faegyedek közelében lakók türelmét kéri a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat éjszaka tervezik elvégezni, így kérik az érintett lakosságot, hogy az olyan fontosnak tartott intézkedéseket, mint például az ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése, végezzék el a táblázatban foglalt időpontok szerint.

Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán.

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

hirdetés

Hirdetés