Belengette a plázák és iskolák bezárást a Népegészségügyi Központ egyik vezetője

Galgóczi Ágnes a Hír TV-ben beszélt arról, hogy érdemes lenne megfontolni az iskolák bezárását, illetve azt is, hogy csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, posták és bankok lehessenek nyitva – számolt be a Telex.

hirdetés
Uránia Mozi

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályának vezetőjével sokszor találkozhatott már a nyilvánosság. Galgóczi Ágnes szokta ugyanis alkalmanként helyettesíteni az operatív törzs tájékoztatóin az országos tisztifőorvost, Müller Cecíliát.

Galgóczi a Hírt TV Magyarország élőben extra című műsorában, pénteken arról beszélt, hogy a folyamatosan romló járványügyi adatok ismeretében érdemes lenne megfontolni néhány szigorítás bevezetését. Szerinte egy átmeneti időszakra, nagyjából két hétre érdemes lenne az összes iskolában online oktatásra átállni, illetve az üzletek döntő többségnek is korlátozná a nyitvatartását – írta a Telex.

– Hiszen a plázákban az emberek ott vannak, találkoznak, és annak ellenére, hogy hordják a maszkot, vagy a kézhigiéniás rendszabályokat betartják, azért az mégiscsak egy tömeges gyülekezési lehetőség, amely a fertőzés terjedését segítheti – mondta el Galgóczi Ágnes a műsorban. – És akár egy ilyen rövid ideig tartó periódus is látványos eredményeket hozhat a fertőzések számának csökkentésében.

A járványügyi osztályvezető mindezeket arra a kérdésre adta válaszul, hogy mit tanácsolna az operatív törzsnek és Orbán Viktornak, ha a véleményét kérdeznék.

Fotó: koronavirus.gov.hu