Benzinkúton loptak volna magyar szurkolók?

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Milánó közelében a magyar szurkolói konvoj négy buszából hármat megállítottak a hatóságok. Egy benzinkút kifosztása a vád. Jelenleg rohamrendőrök vizsgálják át a buszokat és ellenőrzik a magyar drukkereket, előállítás még nem történt.

Az NSO-nak az utazás egyik szervezője, Poszpischek Tamás nyilatkozott a történtekről, aki maga is a helyszínen tartózkodik.

„A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven-kétszáz drukkerről lehet szó. Azzal vádolnak minket a rendőrök, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább. Mindenkitől elveszik az alkoholokat” – fogalmazott az utazásszervező.

A bordeaux-i szurkolói zónában mától működő mobil konzuli egység felvette a kapcsolatot a párizsi főkonzulátussal, hogy értesítse az illetékes olaszországi magyar konzult, hogy tájékozódjon a helyzetről. Egyelőre kérdés, hogy mikor indulhat tovább a feltartóztatott társaság.

Molnár-Tóth Marianna főszervező úgy nyilatkozott, a Milánó közelében megállított magyar buszokat nem benzinkútrablás vádja miatt állították meg a rendőrök.

Elmondta, a szurkolói buszokon pirotechnikai eszközöket kerestek és koboztak el a magyar szurkolóktól. Valamint az alkoholtilalom miatt az összes szeszesitalt is elvették.

hirdetés
Hirdetés