Bocsánatkérést vár a Fidesz Péterffy Attilától

Dr. Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi közgyűlési frakcióvezetője

Péterffy Attila, Pécs polgármestere ma reggel közleményben fejtette ki a véleményét arról, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság megszüntette az eljárást több olyan ügyben, amelynél a városházi átvilágítás tárt fel olyan eseteket, ahol bűncselekmény gyanúja merült fel. A Fidesz pécsi frakciója is kiadott egy közleményt a témában délután, alább változtatás nélkül közöljük azt.

„Mostanra világosan kiderült: eredménytelen az „átvilágításnak” álcázott politikai boszorkányüldözés, amelyet Péterffy Attila és néhány ügyvéd barátja rendezett az elmúlt években „elszámoltatásnak” álcázva Pécsett. Ezek a kommunikációs és politikai blöffök, a közvélemény tudatos megtévesztése azonban eddig legalább 100 millió forintjába került a pécsieknek, ennyi pénzt vettek fel a polgármester barátai bármiféle érdemi eredmény nélkül!

Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy mivel végleg megbukott a figyelemelterelő akciója, végre kezdjen el Pécsért és a pécsiekért dolgozni: az elmúlt két és fél évben ugyanis csak az előző városvezetés mára elkészült projektjeit, beruházásait, fejlesztéseit volt képes átadni; saját munkával nem igen rukkolt elő, hacsak a Mandulás Kemping 1 milliárdos megvásárlását nem tekintjük annak. Márpedig nem tekintjük annak, az ugyanis egy újabb akció, amiben indokolatlanul sok közpénzt csúsztat MSZP-s üzleti körének zsebébe.

 
Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy nyilvánosan kérjen elnézést a pécsiektől azért, amiért politikai érdekből megpróbálta őket becsapni és megtéveszteni, és el akarta velük hitetni, hogy az előző városvezetés idején bűncselekményeket követtek el.

Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy európai, demokratikus városvezetőhöz méltón viselkedjen, és végre legyen képes elfogadni a nyomozóhatóság – vagy éppen a magyar bíróságok – megállapításait, és döntéseit. Ahogy ugyanis a pécsi zöld aktivistával szemben indított, majd elveszített perét sem volt képes megemészteni, nyilvánosan bírálva a bírónőt is; úgy most is inkább megrágalmazta a magyar rendőrséget ahelyett, hogy önmérsékletet tanúsított volna.

Végül felszólítjuk Péterffy Attilát, hogy azonnal fizettesse vissza ügyvéd barátaival azt a 100 millió forintot, amelyet néhány szerencsés zsebre tehetett eddig a pécsiek pénzéből bármiféle valós, ellenőrizhető és látható eredmény nélkül!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja”