Több száz fővel bővít az IT Services Hungary Pécsett

Az IT Services Hungary, az információs és kommunikációs iparág (ICT) legnagyobb hazai munkaadója, tovább bővíti pécsi telephelyét. A jellemzően nemzetközi, multinacionális vállalati ügyfélkörrel rendelkező cég kiemelkedő teljesítményével hozzájárul a város és a térség foglalkoztatottságának javításához.

Magyarország legnagyobb ICT munkaadója, az IT Services Hungary (ITSH) pécsi szolgáltató központja 2012-ben kezdte meg tevékenységét a városban. Ma már több mint 200 embernek ad munkát és további növekedést tervez az elkövetkezendő években. A szolgáltató központ felhasználói támogatás mellett üzemeltetési, projekt vezetési és rendszerintegrációs területeken nyújt informatikai szolgáltatásokat nemzetközi ügyfelei számára. Mára a virtuális megoldásoknak köszönhetően számos olyan feladatot is ellátnak a pécsi telephely munkatársai, amelyek több ezer kilométerrel távolabb keletkeznek.

IT Services (1)

Azt, hogy a pécsi szolgáltató központ hosszabb távon képzeli el a jövőjét a városban, mi sem bizonyítja jobban, hogy 2013. márciusában egy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint a Pécsi Önkormányzattal az egyetemi oktatás versenyképesebbé tételéről, illetve közös oktatási és kutatási projektek indításáról. Ennek a megállapodásnak a keretében indult a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatika Karon a TrainIT program, ahol a cég által kiválasztott munkavállalók kapnak testreszabott, intenzív informatikai képzést, vagy a Természettudományi Karon idén indított SAP szuperkurzus, ahol az egyetem hallgatói jutnak piacképes szakmai tudáshoz a cég által finanszírozott oktatáson. Az egyetem ezen felül további informatikai és idegen nyelvi képzéseket szervez hallgatói számára olyan tudás megszerzésére, amellyel könnyebben helyezkedhetnek el a régióban egyre meghatározóbb munkáltatóvá váló ITSH-nál. A vállalat szakmai gyakorlati lehetőségeket valamint gyakornoki álláslehetőségeket is kínál, részt vesz az egyetem oktatóinak továbbképzésében és a hallgatói tudományos munkákban.

IT Services

A vállalat régiós együttműködéseinek egyik elismeréseként Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége Zalay Budának, az IT Services Hungary pécsi vezetőjének ítélte az Angster József Díjat. A kitüntetést annak a természetes személynek ítéli oda a testület, aki Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott 2013-ban.

– Nagyon fontos kiemelni, hogy mi nem call-center cég vagyunk, hanem egy informatikai szolgáltató, ami a nemzetközi piacon nyújt az informatikai szakma minden szegmensében magas minőségű szolgáltatásokat – nyilatkozta Zalay Buda, a pécsi telephely vezetője. – Hozzátette: az informatikai állások teljes spektruma megtalálható a vállalatnál, emiatt bízom benne – pécsi szülöttként is -, hogy komoly perspektíva áll előttünk. Folyamatosan hirdetjük nyitott pozícióinkat, keressük azokat, akik beszélnek idegen nyelveket és vagy tapasztalt informatikusok, vagy csak érdeklődnek a szakma iránt. Tavaly 120 kollégát vettünk fel, amivel már kétszáz fölötti a pécsi létszámunk a belvárosi irodánkban és biztos vagyok benne, hogy további több száz fővel fog még bővülni a közeljövőben. Úgy gondolom, hogy kiemelkedő lehetőség Pécs városában egy olyan cégnél dolgozni, amelyik megbecsüli a munkavállalóit, képzéseket, kulturált munkakörnyezetet és átlag feletti bérezést biztosít számukra.

(x)

4 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.