BRUTÁLIS: egymást érik az emberek a délelőtti Budapest-Pécs vonaton, sokaknak nem jutott ülőhely

Az ünnepek előtt egyébként is jellemző, hogy az átlagosnál többen vannak a fővárosból Pécsre tartó IC-n, azonban azt gondolnánk, hogy a járványhelyzetben valamiféle létszámkorláttal védekezik a vasúti társaság a vírus ellen. Olvasónk képei másra engednek következtetni azonban. 

hirdetés
Uránia Mozi

Mint olvasónk beszámolt: a MÁV applikációja és weboldala is túlterhelt volt péntek délelőtt, sőt, nem is lehetett ezeken keresztül menetjegyet vásárolni. Az állomáson álló automata azonban kiadott jegyet, emellett azt írta ki, hogy pót- és felár nélkül van lehetőség a vonaton is tikethez jutni, azonban ülőhely a mellékelt ábra szerint nem nagyon akadt.

Mint olvasónktól megtudtuk: utastársaival első osztályra váltottak jegyet, azonban egy harmadosztályú személyszállító kocsiban álltak az út során.

A következő képek magukért beszélnek: 

Hogy a vonat minden részében ugyanekkora-e a tumultus, azt nem tudni. Ahogy azt sem, hogy alakulhatott ki ez a helyzet, hiszen elvileg csak helyjeggyel lehet utazni a szóban forgó vonaton.

Egyébként megnéztük ezzel kapcsolatban a MÁV honlapját, ott pedig csak a maszkviselésre vonatkozó szabályokat találtunk, tehát úgy tűnik, hogy létszámkorlátozás valóban nincs érvényben a társaság járatain jelenleg. Ahogy a képeken is látszik, az érvényben lévő szabályokat a vonaton utazók betartották, mindenkin volt maszk.