Csak Debrecenben és Szegeden volt több néző, mint Pécsett

Közel 3500-an mentek ki a Dorog elleni bajnokira, hogy megnézzék, hogyan sikerül a PMFC debütálása a másodosztályban. Ha összejön egy szép eredmény szerdán Nyíregyházán, szombaton, a Győr elleni hazai mérkőzésen borítékolható a hasonlóan magas nézőszám.

Debrecenben a Budaörs ellen 5124, Szegeden a Békéscsaba ellen 4500 szurkoló ment ki a stadionba, azaz a másodosztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában a harmadik legmagasabb nézőszámot, 3500-at, Pécsett regisztrálták – írja az infostart.hu.

hirdetés

Ennél több néző már csak akkor lehet az újmecsekaljai stadionban, ha a vendégszektorban többen érkeznek, ott ugyanis ezúttal 10 Dorog-szurkoló foglalt csak helyet.

A magas nézőszám miatt a büféknél megint hatalmas sorok alakultak ki, 20-25 percet is kellett várni a kiszolgálásra. Vereby-Csethe Bence, a PMFC sajtófőnöke kérdésünkre elmondta, ez egy örök probléma, hiszen a stadion korszerűtlensége behatárolja a lehetőségeiket. Ennek ellenére azt tervezik, hogy a következő hazai mérkőzésen egy plusz büfét nyitnak a stadionban.

Fotó: Csortos Szabolcs

Hirdetés