Családbarát munkahely címet kapott a Biokom

Fontos visszajelzés ez a városüzemeltetési vállalatnak, mivel számos intézkedéssel segítik a munka és magánélet közti egyensúly megteremtését dolgozóik számára.

A családbarát szemléletet követi a Biokom NKft. is, és ez irányú törekvéseik most komoly elismerésben részesültek. A Családbarát Magyarország Központ ugyanis Családbarát Munkahely címet adott a pécsi vállalatnak – osztotta meg lapunkkal a hírt a társaság.

Közleményük szerint Meixner Barna, a Biokom ügyvezető igazgatója ennek kapcsán kifejtette, fontosnak tartják, hogy a munkavállalóik minél több időt tudjanak eltölteni családjukkal.

Így segítve azt, hogy kialakuljon a munka és magánélet közti egyensúly.

– A családokat támogató intézkedéseink között szerepel többek között, hogy rugalmas munkaidőben, igény esetén akár részmunkaidőben is foglalkoztatni tudjuk dolgozóinkat, hogy a munka mellett is el tudják látni magánéleti teendőiket. Emellett családi napokat, sportnapokat, ünnepségeket szervezünk kollégáink és családtagjaik részére. Ezek a kikapcsolódási lehetőségek szintén elősegítik, hogy minőségi időt töltsenek el együtt a szülők és a gyermekek. A béren kívüli juttatási elemeink ugyancsak biztosítják a családoknak a különféle szabadidős tevékenységekhez való hozzáférést – tette hozzá Meixner.

A Biokom a családbarát szemléleten túl több módon is támogatja dolgozóit: képzési, fejlődési, előrelépési lehetőségeket is biztosít, amelyekért a társaság 2021-ben szintén kapott elismerést. Akkor „Az év felelős foglalkoztatója” ezüst fokozatú minősítést vehették át.