Dallal és Müller Péter Sziámival üzentek a falfirkálónak

Beállt Müller Péter Sziámi is

Szinte már szimbolikus helyszínné vált a pécsi Ifjúság útján található háztömb alja, amin január óta – kisebb megszakítással – látható uszító, rasszista felirat. Többször flashmobbal reagáltak a firkálónak.

Most azonban már Müller Péter Sziámi és zenekara is csatlakozott azokhoz a diákokhoz, akik újra flashmobbal üzentek a “firkálónak”. Egy dalt énekeltek el közösen, amivel azt szerették volna jelezni, hogy  létezik egy olyan értelmiségi réteg Pécsett, akik a demokratikus értékek mentén, egymás különbözőségeit értékként kezelve élik az életüket, szerveződnek és alkotnak egy közösséget az ilyen kirekesztő megnyilvánulásokkal szemben.

Beállt Müller Péter Sziámi is
Beállt Müller Péter Sziámi is

A villámcsődületen körülbelül félszázan énekeltek, majd a dal után csendben el is hagyták a helyszínt.

falfirkaenekles

Firka kálvária

Legelőször az év elején firkáltak a falra, amit csak félig meddig takarítottak el.

falfirka8

falfirkaéenekles2
A mostani zenélésre is sokan eljöttek

Ezután a Gandhi Gimnázium 100 diákja mutatott be egy tiltakozó flashmobot. Majd március végén meghívásra érkezett egy pécsi graffitiművész is, aki megújította a felületet.

rasszistkitarva

A”firkáló” azonban visszatért és újra ott hagyta a kéznyomát, valamint egy új feliratot is a már megszépült falon.

Trendl Fanni, a szervező Wlislocki Henrik Szakkollégium vezető tanára azt mondta: az elmúlt falfirka óta a város több pontján is találtak hasonló írást, így ezeket összegyűjtötték és továbbították is a rendőrség felé, ahol még tart a nyomozás.

 

 

hirdetés

Hirdetés