Döbrögik, kérges lelkű agrárcápák, szevasztok!

A Jobbik megmondta most, hogy mi is zajlik éppen. Megint. Alábbi közleményüket módosítás nélkül idézzük.

“Ami az állami földek elárverezése kapcsán a Jobbik dél-dunántúli politikusai szerint elmondható, az nem más, mint aminek minden gondolkodó, a nemzet sorsáért felelősséget érző ember tanúja lehet: a rendszerváltás óta eltelt két és fél évtized legnagyobb és egyben legpofátlanabb köztulajdon-széthordása zajlik.

A Fidesz-Kdnp filozófiája szerinti a földmutyi a magyar társadalom meglopása, a vidék jövőjének elrablása. A magyar falu népe a politikai hűbéresek cselédjévé züllik, a vidék haverok általi gyarmatosítása ezzel végstádiumába ér, amit a Jobbik soha nem fogad el!

Álságosnak tartjuk a kormányzati propagandát, amellyel folyton a kérges tenyerű kisgazdákra hivatkoznak. Őket legfeljebb a nagybirtokos, fideszközeli Döbrögik földszerzésének igazolására fogják felhasználni. Az igazi kisgazdáknak esélyük sem lesz hitel révén földhöz jutni, mivel a hitel megszerzésének feltételeként a saját földbirtokukat kellene zálogba helyezni. Tekintettel az eddigi hitelezési gyakorlatra, az akár 36 évig még nem is az ő birtokukba kerülő földek megszerzése könnyen a már meglévő föld elvesztéséhez vezethet.

Véleményünk szerint az egész földlenyúlás valójában a kérges lelkű agrárcápák érdekét szolgálja. A társadalmi-gazdasági problémákat gerjesztő nagybirtok uralma korlátlanná válik. Szociális földprogramokra már nem marad terület, így az agrárrégiókban állandósul a további társadalmi feszültségeket eredményező falusi munkanélküliség és kilátástalanság.

Márpedig az ökoszociális paradigma zászlóvivőjeként a Jobbik határozottan elutasítja a vidék további elsorvasztását!

Ander Balázs országgyűlési képviselő
Szőcs Norbert megyei közgyűlési képviselő”