Egyszerűbb lett a beutazás Angliába, csak nem mindenkinek

Egyszerűsített rendszernek nevezi Anglia közlekedési minisztere, Grant Shapps a napokban bevezetett új beutazási szabályzatot.

A lényeg az lenne, hogy az emberek könnyebben tudjanak utazni, ám a világ több pontján ezt nem így látják – írja a Guardian értesülései szerint a 24.hu.

Az új rendelet szerint, azok, akiket AstraZeneca-, Pfizer-, Moderna- és Janssen-vakcinával oltottak (akár kombináltan), csak az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Új-Zélandról, Dél-Koreából és az Európai Unióból minősülnek majd teljesen beoltottnak, és így nem kell karanténba vonulniuk Angliában.

Azonban nem minősülnek teljesen beoltottnak – ha a felsorolt vakcinákból mind a kettőt meg is kapták – azok, akik Afrikából, Latin-Amerikából és számos más egyéb országból érkeznek. Nekik 10 napra karanténba kell vonulniuk, ha az adott állam besorolási státusza megköveteli.

Sokak szerint az intézkedés igazságtalan és támadó. Tiltakozásul például egy indiai politikus, Shashi Tharoor lemondja a soron következő diplomáciai találkozóit, melyekben Anglia érintett – közli a lap.

Hirdetés