Ellenzéki előválasztás: elindult a jelöltek nyilvántartásba vétele

A hat ellenzéki párt – DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – korábbi döntése alapján július 26-án megkezdődik a 2021-es előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza. 

Az Országos Előválasztási Bizottság a jelentkezes@elovalasztas2021.hu címen várja az előválasztáson indulni kívánó miniszterelnök-jelöltek, egyéni képviselőjelöltek és jelölő szervezetek jelentkezését, augusztus 15-e éjfélig lehet ezt megtenni – olvasható az elovalasztas2021.hu-n.

Az Országos Előválasztási Iroda munkatársai a beérkező kérelmeket formai vizsgálat után terjesztik az OEVB ülésére, hiányos kérelem esetén hiánypótlásra szólítják fel a kérelmezőket. A szükséges dokumentumok az előválasztás honlapján, a regisztrációs menüpont alatt találhatók, ahol a nyilvántartásba vételi eljárásról részletes leírást is olvashatunk.

Ma élesedett az előválasztás hivatalos Facebook-oldala is, ahol még több információt lehet megtudni a folyamatról.

Az ajánlásokat augusztus 23. és szeptember 6. között lehet gyűjteni, országgyűlési képviselő-jelöltségre pályázók esetén 400, miniszterelnök-jelöltségre aspirálók esetén 20 ezer aláírás összegyűjtése szükséges.

Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és szeptember 26. között, a második forduló október 4. és október 10. között lesz.

Hirdetés