A Pécsi Járásbíróság elrendelte annak a pécsi férfinek az előzetes letartóztatását egy hónapra, aki megütött egy parkolóőrnőt, majd rá és társaira is rálőtt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított március 21-én a délutáni órákban, Pécsett, egy parkolóban szóváltásba keveredett azzal a parkolóőrnővel, aki a személygépkocsiját ellenőrizte. A férfi kiabált a parkolóőrrel és fenyegette, ezért a közelben tartózkodó, és ezt halló két másik parkolóőr a segítségére sietett.

A vita hevében a gyanúsított a nőt megütötte, aki elesett és a térdén megsérült. Ezután a dühös férfi elővette gépkocsijából forgótáras, gumilövedékkel megtöltött fegyverét és ötször rálőtt a parkolóőrökre, akik könnyű sérüléseket szenvedtek.

A gyanúsított többszörösen – hasonló jellegű bűncselekmény miatt is – büntetett előéletű, vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné vagy meghiúsítaná a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették.

Hirdetés