Kalapáccsal verte, majd leszúrta nejét

A megalapozott gyanú szerint egy pécsi, munkanélküli férfi egy hete gyilkolta meg feleségét, miután három nappal korábban egy kalapáccsal verte szét a kezét. A feltételezések szerint a  férfi a gyilkosság után sósav lenyelésével akart véget vetni életének. Majd’ egy évtizede volt házas Cs. Csaba (41) gyanúsított és Cs. Csabáné (41) áldozat, ám kapcsolatuk nem volt felhőtlen, a férfi féltékeny volt, s különösen nehezményezte azt, hogy a nő a nyár folyamán elvetette közös gyermeküket.

hirdetés

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője közölte: a gyilkosságot megelőző napon, október 3-án a későbbi áldozat a párja ellen súlyos testi sértés miatt a pécsi kapitányságon tett feljelentést (miután az egy vita során kalapáccsal szétverte a kezét), ugyanakkor nem kért védelmet.

Ezt követően, október 7-én az áldozat barátnője tett bejelentést a rendőrségen amiatt, hogy napok óta nem látta a nőt, s mivel tudta azt, hogy rossz a viszonyba a férjével, tartott attól, hogy valami baj történt. A barátnő szerint ráadásul korábban már – állítólag – olyan kijelentést is tett a férj, miszerint valami rosszra készül. A hatóság eltűntként kezdte el keresni, s bár többször jártak a házaspár lakóhelyén, Zsebedomb környéken, nem találták egyikőjüket sem.

Hétfőn azonban már másutt is kutattak utánuk, gondolva arra, hogy esetleg bűncselekmény történt, így találtak rá az egyik közeli dűlőúton fekvő, egy hete halott nőre: az áldozatot, miután leszúrták, falevelekkel takarta le a tettes.

A férj ellen elfogatóparancsot adtak ki, akit az egyik kórház intenzív osztályán találtak meg, ő ugyanis a tette után sósav lenyelésével akart öngyilkos lenni.

Fellegi Norbert elmondta: mindketten italozó életmódot folytattak, a férfi szerelemféltésből ölt, aminek azonban a jelenlegi adatok szerint nem volt alapja. Cs. Csaba beismerte tettét, a rendőrség vizsgálja az aljas indok minősítését is.

A nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt folyt eljárás, két gyermekét nevelőszülők nevelik, a férj pedig súlyos testi sértés és vagyon elleni bűncselekmények miatt volt már büntetve.

Hirdetés

Comments are closed.