Eső, ónos eső, havazás is várható a hétvégén

A hétvégén is csapadékos lesz az idő, esőre, ónos esőre, havazásra egyaránt számítani lehet. A leghidegebb órákban mínusz 8 Celsius-fokig hűlhet a levegő, nappal is jellemzően fagypont körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

hirdetés

Pénteken eleinte erősen felhős idő lesz, majd felszakadozik a felhőzet, és néhány órás szűrt napsütés is lehet. Elsősorban nyugaton alakulhat ki kisebb havazás, ónos eső, eső. Főként a középső országrészben többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélcsendes, havas tájakon hidegebb is lehet. A nappali maximumok 0 fok körül alakulnak.

Szombaton a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, keleten szakadozottabb lehet a felhőzet. A Dunántúlon ónos eső, eső, északon néhol havazás valószínű. Emellett megélénkül, több helyen meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, nappal mínusz 1 és plusz 3 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és a középső területeken valószínű csapadék: nyugaton ónos eső, havas eső, majd hó, másutt ónos eső, eső. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lesz a szél, keleten mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 3 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.