Fáklyás váltófutást szerveznek Pécsre is az SZFE diákjai

Először szeptember 30-án, szerdán őrlángot gyújtanak a hallgatók a Színház- és Filmművészeti Egyetem épülete előtt, szombatról vasárnapra pedig az ország öt egyetemére viszik tovább az SZFE autonómiájáért égő lángot, többek közt Pécsre is.

Öt futó indul útnak szombat délután a Vas utcából egy-egy fáklyával, amiket kézről kézre adnak majd, míg vasárnap délután a lángok egyszerre érkeznek meg Szegedre, Pécsre, Kaposvárra, Egerbe és Debrecenbe.

A futáshoz bárki csatlakozhat.

Ezekben az egyetemi városokban vasárnap délután fogadó eseményeket is szerveznek koncertekkel, beszédekkel és demonstratív performanszokkal. Ugyanebben az időpontban Budapesten demonstrálnak majd a hallgatók.

Mint írják a diákok a Facebookon hirdetett eseménynél:

Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hisszük, hogy a küzdelem, amit vívunk és a támogatás, amit kapunk, nem csak a mi egyetemünk megmentéséről szól, hanem a magyar felsőoktatás szabadságáról.

A modellváltásnak álcázott erőszakos hatalomátvétel már számos magyar felsőoktatási intézményt megfosztott a szabad önrendelkezés jogától – több egyetem nem juthat erre a sorsra!

A hallgatói összefogás már kezdetét vette, az elmúlt egy hétben tizenöt egyetemen tartottak alulról szerveződő hallgatói fórumokat a diákok.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Korábbi nagy, összefoglaló cikkünk itt olvasható, melyben az előzményeket, valamint azokat a pécsi egyetemi intézeteket, tanszékeket, szervezeteket, intézményeket szedtük össze, akik eddig szolidaritásukat fejezték ki a demonstráló diákokkal.

hirdetés

Hirdetés