Fejleszteni kész cégeket keresnek az önkormányzati ipari csarnokba

Ebbe a csarnokba 2020 nyarán a Matro Kft. költözött be, de az ipari parkban két hasonló épül, az egyik már el is készült

Várhatóan még januárban kiírja a pécsi önkormányzat azt a pályázatot, amin bérlőt keresnek egy, a város tulajdonában lévő, most elkészült iparcsarnokba.

hirdetés
Uránia Mozi

Még az előző városvezetés indította el, de a mostani zárta le azt a csarnokprojektet, amelynek révén a pécsi Matro Kft. új korszerű telephelyre költözhetett 2020 nyarán.

Ezt a konstrukciót ismételné most meg a pécsi önkormányzat: két városi tulajdonú üzemcsarnok is épül, sőt, az egyik már el is készült a Déli Ipari Parkban.

Ruzsa Csaba alpolgármester lapunknak elmondta, nemcsak várják a munkaerő-fejlesztést tervező helyi cégek jelentkezését, de piackutatást is tartottak, és annak révén olyan vállalkozásokkal egyeztettek, akik nagyobb fejlesztéseket terveznek a közeljövőben. 

„Nem csak egyszerűen bérlőt keresünk. Azt szeretnénk, ha a most 1600 négyzetméteres csarnokot a pályázat nyertese akár 3-4000 négyzetméteresre fejlesztené idővel, erre lehetőség van” – fogalmazott az alpolgármester.

A közgyűlés várhatóan januárban írja ki a pályázatot.