Felfüggeszti a termelést a komlói Polytec

A Polytec-csoport igazgatósága a munkavállalók egészségének védelmében, és a gazdasági károk mérséklése érdekében úgy döntött, az európai autógyárakkal egy időben a gyáraiban ideiglenesen beszünteti a termelést. A vállalat azonban egy munkavállalójától sem válik meg –olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

hirdetés

Mint írják, a részleges leállást az európai és magyarországi koronavírus-helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja. A nemzetközi autógyárakkal összhangban, a Polytec Komló Kft. átütemezi a megrendelések szállítását. A napokban még folytatják a munkát, majd fokozatosan leállnak a termeléssel.

A kormányzati intézkedések és szabályozások alapján a vállalat megtette a szükséges óvintézkedéseket – védőeszközök és kézfertőtlenítők biztosításával, fokozottan ügyelve a tisztaságra –, hogy a munkatársak között megakadályozza a vírus lehetséges terjedését.

„A Polytec Komló Kft. számára a munkatársak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, ezért ebben az időszakban mindent megteszünk egészségük védelmének érdekében” – hangsúlyozta Plesz István ügyvezető.

Az adminisztratív területen dolgozó munkatársaknak hetekkel ezelőtt lehetőséget biztosított a cég az otthoni munkavégzésre, ehhez minden technikai feltételt megteremtettek. A leállás után az első héten fizetett szabadságot vehetnek igénybe a munkatársak, majd az azt követő időszakra állásidőt fizet a vállalat – olvasható a közleményben.

Az ideiglenes leállás várhatóan április 14-ig tart, minden munkavállalójukat visszavárják, a nemzetközi és hazai helyzet függvényében azonban további intézkedéseket hozhatnak az alkalmazottak védelme érdekében.

Kiemelt képünk forrása: komlemedia.hu