Fidesz támogatással választották meg, egyből behúzta a kéziféket akkugyárügyben

A Fidesz-támogatással polgármesteri széket nyert Kammerer Zoltán interjú közben lelép, mert az akkugyárakról kérdezték

Kirohant egy interjúról Kammerer Zoltán, Göd polgármestere, miután az ATV riporterétől több kérdést is kapott az akkumulátorgyárakhoz fűződő viszonyáról. A frissen megválasztott polgármestert a Fidesz támogatta a kampányban.

hirdetés
Uránia Mozi

Az ATV közzétette az interjú vágatlan verzióját, amelyben Balogh Judit kérdezi Kammerert a Fideszhez fűződő szoros viszonyáról. Ezután a beszélgetés áttér a gödi akkumulátorgyár kérdésére, és Balogh arról kérdezi Kammerert, hogyan áll hozzá a gyárhoz.

Kammerer eleinte válaszolgat a kérdésekre, és arról beszél, hogy mivel a gyár már megépült és működik, ezért ha betartanak minden szabályt, akkor együtt lehet velük működni. Balogh ekkor emlékezti a polgármestert: a gyárról bebizonyosodott, hogy nem tartja be a szabályokat maradéktalanul.

A riporter ezután több kérdést is feltesz azzal kapcsolatban, hogy Kammerer akkumulátorgyár-párti inkább, vagy sem. A polgármester erre elismétli azt, amit korábban, hogy „a gyár itt van és nem jönni fog”, magát pedig semlegesnek vallja. Amikor Balogh rákérdez, hogy valóban semlegesnek lehet-e maradni, Kammerer egyszerűen feláll, és egy “Na jó, tényleg hagyjuk már, figyelj, tudom, hogy miről van szó…” mondat után kisétál a helyiségből.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=793624692314723

Pécsett is téma volt az elmúlt hónapokban az akkugyárak telepítésének ügye, mivel a városvezetést számos cég kereste meg ebből a célból a közelmúltban.

A  városvezető Pécs Jövője Frakciószövetség határozatban állt ki amellett, hogy ne épülhessen ilyen üzem Pécsett. A Fidesz, és az ÖPE-KDNP frakciói nem csatlakoztak ehhez. Később a Pécs Jövője Egyesület megszondázta a helyi közvéleményt, ennek nyomán kiderült, a pécsiek 95 százaléka ellenzi az akkugyárak idetelepülését.