Folyik a nyomozás a lejárató pécsi közvélemény-kutatás ügyében

Több, kifejezetten botrányos politikai közvélemény-kutatás (vagy annak álcázott politikai propaganda) kötődik a debreceni székhelyű Szinapszis Kft. Amygdala néven ismertté vált közvéleménykutató részlegéhez. Az időben legfrissebb “kutatás” a később pécsi polgármesterré megválasztott Péterffy Attiláról szólt. A még szeptemberben megtett feljelentés után a nyomozás elindult.

Az őszi, önkormányzati választási kampány ideje alatt egy pécsi választópolgárokat felkereső kutatásban az akkori ellenzéki polgármester-jelölt, a később pécsi polgármesterré választott Péterffy Attila lejáratására alkalmas álkérdésekkel igyekeztek befolyásolni a választókat – írja a Szabad Pécs.

Akkor lehetne ebben az ügyben előrelépni, ha nem csak a közvélemény-kutatást végzőkig, hanem a megrendelőig is el lehetne jutni. Az biztos ugyanakkor, hogy az Amygdala vezetőinek ez nem áll érdekében.

Péterffy Attila ősszel jutalmat ajánlott fel annak, aki tud egy felvétellel szolgálni, akit hívtak és esetleg rögzítette az elhangzottakat. A nyomozást a rendőrség elrendelte, az még tart, sőt van egy újabb határideje is, 2020. március eleje. A rendőrség már írt nekik, adatokat és más információkat kérve, de nem válaszoltak egyelőre az írásos megkeresésre.

Péterffy Attila a büntető-feljelentést rágalmazás és becsületsértés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tette meg. A nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság rendelte el, de egy szintén friss hír szerint immáron a Komlói Rendőrkapitányság viszi az ügyet. A polgármester elmondta: örül neki, hogy megkezdődött a nyomozás, és drukkol, hogy megtalálják az elkövetőt.

Forrás: Szabad Pécs, a teljes szöveg EZEN a linken olvasható.

hirdetés

Hirdetés