Pécs és Eszék kulturális munkacsoportjai találkoztak a Zsolnay-negyedben, annak érdekében, hogy a jövőre esedékes 50. testvérvárosi évfordulót méltó módon tudják közösen megünnepelni.

hirdetés
Uránia Mozi

Pécs és a horvátországi Eszék 1973 óta ápolja testvérvárosi kapcsolatát, amelyet az elmúlt időszakban sikerült szorosabbra fűzni. Nemrég az eszéki delegáció járt Pécsett, április 22-én Ruzsa Csaba gazdaságért felelős alpolgármester látogatott Eszékre, ahol a két város vezetői egyeztettek kulturális és gazdasági témákról, május 26-án pedig az eszéki kulturális munkacsoport érkezett a Zsolnay-negyedbe.

Zag Gábor és Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. operatív igazgatója

Zag Gábor kultúráért felelős alpolgármester lapunknak elmondta, hogy a folyamatosan zajló megbeszélések legfőbb célja, hogy több szektorban is erősítsék a két város között fennálló, jövőre 50 éves együttműködést, valamint hogy kidolgozzák a 2023-as jubileumi ünnepség programját.

Az aktuális tárgyalás kapcsán kiemelte, hogy Pécs és Eszék idén a két város szakértőiből álló munkacsoportokat hozott létre annak érdekében, hogy a jövőre esedékes testvérvárosi évfordulót méltó módon tudják közösen megünnepelni.

– A városok vezetői mindkét településen váltásban terveznek programokat, ehhez azonban sok előkészítő munkára és megbeszélésre van szükség. A mai napon a kulturális munkacsoportok üléseztek a ZSÖK-ben, pécsi és eszéki kulturális szakértőkkel és vezetőkkel. Az egyeztetés fő témája a évfordulóra szánt kulturális programsorozatok egyeztetése és előkészítése volt – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy a munkacsoportok rendszeres találkozásának köszönhetően a városközi kapcsolat remekül működik.

Fotóink az ülésről: