Friss koronavírus-adatok: 10 új fertőzött, 2 idős beteg elhunyt

10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4220 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 591 fő lett, 2887-en pedig már meggyógyultak a koronavirus.gov.hu által közölt legfrissebb adatok szerint.

hirdetés
Uránia Mozi

A régióban nincs változás: Baranyában továbbra is 40, Somogy megyében 22, Tolnában 13 az igazoltan fertőzöttek száma.

AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 742 FŐ.

131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Jelenleg 2123 fő van hatósági házi karanténban, a mintavételek száma 289.602.


Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Az Országgyűlés a napokban fogadta el a jövő évi központi költségvetést, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.