Gyanús választási esetek miatt aggódik a Jobbik

A választási eredményekről, és az azokat beárnyékoló gyanús esetekről tartott sajtótájékoztatót a Jobbik kedden délután, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének alakuló ülését követően. Mint emlékezetes, Pécsen éppen az ellenzék nyert. 

hirdetés

– A választásokat már lezártnak tekinthetjük, ám az eredményeket beárnyékolja a tény, hogy számos helyről visszásságokat jeleztek a szavazóköri delegáltaknak. A legtipikusabbak, mint a vesztegetés, a láncszavazás – mondta Schwarz-Kiefer Patrik, a párt megyei képviselője.

Úgy nyilatkozott, Baranya megye több településéről érkeztek beadványok a választási bizottságokhoz, ezeket azonban számos alkalommal formai hiányosságok miatt – vizsgálat nélkül – visszautasították.

Gyimesi Gábor a Jobbik regionális igazgatója és Schwarz-Kiefer Patrik

– A leglátványosabb eset Pettend település esetében történt. A kis száz lelkes faluba a választások előtt előbb hatvan, majd később még több ember jelentkezett be egy kis ingatlanba. Megtették ezért a feljelentést, elindult a nyomozás. A választás viszont közben lezajlott, elfogadták az eredményt, ám a jogi folyamatot már megindították – mondta Schwarz-Kiefer.

Szerinte általánosságban megfigyelhető, hogy a választást lebonyolító, döntéshozatali szervek, tisztviselők egyértelműen a kormánypárt felé húznak.

Mint emlékezetes, Pécsen éppen az ellenzék nyert.

hirdetés

Hirdetés