A gyerekek is dalra fakadhatnak

Hangol az egész város

Az EUROPA CANTAT Pécs 2015 nemzetközi kórusfesztivál minden generációnak izgalmas programokat tartogat. A fesztivál alatt délelőttönként a szülők mellett a gyermekeket is műhelymunkára csábítják, majd a délutáni órákban életkortól függetlenül ingyenes koncerteket látogathat közönség a belváros különböző helyszínein. Sajtóközleményüket olvashatják.

“Játékos ZeneÓvodánk a Dúdolda ZeneÓvoda & Helen Doron Pécs programgazdák szervezésében valósul meg a fesztiválon. A foglalkozásokon a hangsúly az élőzenén és a közös éneklésen lesz, ugyanakkor a mozgás, a zenehallgatás, az alkotó- és kreatív-tevékenység, valamint a kötetlen játék is teret kap. A játékos oktatás angol nyelven, multikulturális környezetben a zajlik, ahol pécsi lakhellyel rendelkező gyerekek kedvezménnyel vehetnek részt.

Gyerekeknek szóló programjaink a fesztiválig tartó időszakban is várják az érdeklődőket. A Mosolymanó egyesület kezdeményezése nyomán az EUROPA CANTAT hangulatában folytatódik az Éneklő Falak Projekt. Ennek részeként városunk legnagyobb lakótelepi városrészében ma még elhanyagolt tűzfalak kapnak CANTAT ruhát. A festést önkéntesek és közösségi szolgálatos diákok végzik, akik a városrész lakói és fontos számukra a szép környezet, valamint az EUROPA CANTAT kiemelt üzenete, a közösségépítés fontossága. A megszépült falak sajtó nyilvános átadására 2015. június 4-én, 10.00-kor kerül sor, a sajtó tisztelt képviselőinek jelenléte mellett.
Akiben él a versenyszellem, ajánljuk figyelmébe a népszerű közösségi oldalon meghirdetett rajzpályázatunkat, amit a Te és az éneklés címmel jelentettünk meg.

Ezen a hétvégén is találkozhatnak velünk kicsik és nagyok, hiszen szombaton 11 órakor a Zsolnay Pikniken EUROPA CANTAT színekben vendégszerepel az Improvokál társulata. Vasárnap pedig együtt hősködhetünk a Városi Gyereknapon az Expo Centerben, ahová nem csupán meglepetésekkel, hanem Játékos Zeneműhellyel is készülünk Bende Kornéliával és a Dúdoldával 13:30-tól.”

Hirdetés