Hagyta meghalni a fiát, elítélték az idős baranyai nőt

Jogerős ítéletet hozott a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a 77 éves vádlott nő és fia egy baranyai faluban éltek egy rendkívül elhanyagolt, romos házban. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, de a férfi szinte naponta küldte anyját szeszért, ha nem hozott, akkor gyakran szidalmazta, néha meg is verte őt. A sértett egészségi állapota rendkívül rossz volt, mégis minden segítséget elutasított.

2021. november 18-án aztán a férfi leesett a heverőről és mivel részeg és gyenge volt, nem tudott önerőből felállni. Az idős anya az egyik szomszédjához fordult segítségért, aki akkor nem tudott jönni, ezért a másik szomszédhoz irányította őt, oda azonban már nem ment át.

Fiát megkérdezte hívjon-e segítséget, ő viszont ezt megtiltotta, helyette elküldte anyját borért. A vádlott végül nem értesítette a mentőket, nem hívott orvosi segítséget és mást sem.

A férfi a fűtetlen szoba padlóján feküdt két napig, amikor is anyja észrevette, hogy mozdulatlan, fia meghalt…

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a vádlott által elkövetett cselekményt emberölés bűntettének minősítette, a szabadságvesztést – végrehajtásának elrendelése esetén – börtönben rendelte végrehajtani, a próbaidő tartamát pedig 1 évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

A döbbenetes esetről itt írtunk korábban: