Háromszáz alá mehet az euró

Erősödött a forint szerdán délelőtt a bankközi devizapiacon, az eurót 300,86 forinton jegyezték fél 11 körül, míg szerdán reggel a kedd estivel megegyezően 302,12 forinton.

Devizapiaci kereskedők az MTI-nek elmondták: a nemzetközi piacokon sincs nagy mozgás, a hazai kereskedés is csendes. A hangulat az eddiginél kicsit pozitívabb. Ehhez hozzájárulhatott Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkárának reggeli interjúja, amelyben arról beszélt, hogy Magyarország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. Emellett a piaci szereplők valószínűleg általában is rosszabb hírekre számítottak, így most kissé nyugodtabbak.
 

A kereskedők szerint szerdán 300 és 302 forint között mozoghat az euró árfolyama, nagyobb változások nem várhatók.
 

A dollárt 234,82 forinton jegyezték szerdán délelőtt, míg reggel 235,94 forinton állt a jegyzése, gyakorlatilag a kedd esti szinten. A svájci frank árfolyama 247,23 forint volt délelőtt, a reggeli 248,31 forinttal szemben, ami szinte semmit nem mozdult a kedd estihez képest. A japán jennel 2,5131 forinton kereskedtek, a reggeli, illetve a kedd esti 2,5231 forintos árfolyamot követően.