A pécsi városvezetés visszautasítja azokat a nemtelen és hazug vádakat, amelyek a Magyar Narancs hetilap online kiadásában jelentek meg egy, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje által szervezett és meghiúsult ételosztással kapcsolatban.

A hetilap internetes kiadásának hazug állítása szerint a „pécsi városvezetés inkább éhezteti a város szegényeit, mintsem engedje, hogy az ellenzék osszon nekik ételt”. A lap azt a valótlan állítást is közölte, hogy a „pécsi városvezetés nem adott engedélyt a DK-nak, hogy az 150 adag babgulyást osszon szét”.

A leírt hazugságok miatt a pécsi önkormányzat késlekedés nélkül megteszi a szükséges jogi
lépéseket a sajtóorgánum irányába.

A leírtakkal szemben az igazság az, hogy a pécsi városvezetéshez nem érkezett semmilyen
megkeresés, igény ételosztással kapcsolatban; a pécsi városvezetésnek és az önkormányzatnak nem is lenne jogköre eljárni ételosztásokkal kapcsolatos megkeresésekben.

Az igazság az, hogy a pécsi önkormányzat és a városvezetés minden olyan humanitárius programot örömmel támogat, amely a társadalom hátrányosabb rétegeinek megsegítéséről szól. A pécsi önkormányzat és a városvezetés maga is rendszeresen szervez ételosztásokat, legutóbb például néhány hete éppen Pécs keleti részén biztosított több száz
családnak élelmiszercsomagokat.

A pécsi városvezetés egyúttal arra kéri Nagy Ferencet, a Demokratikus Koalíció baranyai országgyűlési képviselőjelöltjét, s az őt támogató politikai szervezeteket, hogy nyilatkozataikban ne keltsenek a jövőben hamis látszatot, ne adjanak alapot hamis sajtóinformációk megfogalmazására.

hirdetés

Hirdetés