Helyreállt a közvilágítás, ismét felgyúltak a fények az ANK-nál

Összesen 36 közvilágítási lámpát helyezett újra üzembe a Biokom NKft. az Agora térnél. A következő héten pedig a Csontváry térnél is megkezdődnek a munkálatok, ott 30 lámpa szorul javításra.

Helyreállt a közvilágítás az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központnál, egész pontosan az Agora térnél, a Biokom NKft. alvállalkozó bevonásával a területen 36 közvilágítási lámpát helyezett ismét üzembe. A hibák főként a rongálásból adódtak, ami miatt beáztak és megsérültek a föld alatti kábelek, ezeket kellett kicserélni – tájékoztatott a városüzemeltetési társaság.

A vállalat megbízásából decemberben kezdték meg a javítást a területen, és a munkálatok első ütemével december 23-ig végeztek a szakemberek. Akkor 20 lámpát kapcsoltak be, amelyek már megfelelő világítást biztosítottak a téren. Később, január 28-ára további 16-ot helyeztek üzembe, így az Agora tér ismét teljes megvilágítást kap esténként.

A munkálatok ezzel nem értek véget: a Csontváry térnél 28 olyan közvilágítási lámpa van, ami jelenleg hálózati hiba miatt nem üzemel. A javítás a jövő héten kezdődik, az időjárás függvényében várhatóan 1,5-2 hónapot fog igénybe venni – zárul a Biokom közleménye.